Lintu- ja luontoelämykset

Saimaanvalo Oy sijaitsee Pihlajaveden rannalla. Tämä tarjoaa huikeat mahdollisuudet nauttia Saimaan monista mahdollisuuksista; kalastuksesta, veneilystä, melomisesta, lintujen katselusta, uimisesta ja tietenkin saimaannorpasta!

Tarjoamme lintukursseja ja -retkiä Saimaalle ja sen lähiympäristöön. Veneellä voimme suunata Saimaan eri puolille, etsiä sääksen pesiä tai kivillä köllötteleviä norppia.

Olemme havainnoineet 92 eri lintulajia pelkästään Saimaanvalon huudeilla, ihan huikea lukema! Voin tutustuttaa sinut myös lintujen äänimaailmaan, jolloin pystyt täysipainoisemmin havainnoimaan lintuja myös korvillasi! Usein unohdamme tämän puolen havainnoinnista kokonaan, vaikka monia lajeja, kuten kaulushaikaraa, kuhankeittäjää  tai peukaloista voi olla vaikea nähdä, mutta niin helppo kuulla! Samoin pajulinnun, sirittäjän ja tiltaltin erottaminen näköhavainnon perusteella on vaikeaa, mutta kaikki ne laulavat huomattavan eri tavoilla.

Meillä on käytössä laadukkaat Meoptan ja Swarowskin lintukaukoputket ja kiikareita.

Voimme retkeillä lähiympäristössä, lähisaarissa, koluta rantoja joko melomalla inkkarikanootilla tai Busterilla. Voimme myös tehdä pidempiä retkiä kauemmas Saimaalle tai vaikka Siikalahdelle.

Myös nisäkkäitä asustaa lähellä monia eri lajeja. Kettu, jänikset ja rusakot ovat yleisiä vieraita, samoin piennisäkkäikkäisiin kuten lumikkoon, kontiaiseen ja metsämyyrään on mahdollisuus törmätä. Pimenevät syysillat kutsuvat lepakot, kuten vesi- ja viiksisiipat ja pohjanlepokot piiloistaan, ja usein olemme nähdeet saimaannorpan ihmettelevän touhujamme ihan lähivesillä.

Klikkaa linturetken esite:

 

fi
Scroll to Top