Jooga

Saimaanvalo Oy tarjoaa monipuolisesti erilaisia joogatunteja, joogakursseja ja joogaretriittejä Savonlinnassa ja lähiympäristössä. Tarjontaamme kuuluvat  Yin-jooga, Vinjana-jooga sekä joogaterapiat yksilöille ja ryhmille.

Pidän joogaa kotona ”Moijin joogille” Linnalan opistolla ja KristalliSportissa. Tarjoan yksityistunteja yksilöille ja ryhmille. Tule mukaan, katso tarkemmin ”Tapahtumat”-kohdasta. 

Olen sertifioitu Vijnana-joogaopettaja. Valmistuin tammikuussa 2021 kolmivuotisesta joogakoulutuksesta (800 h). Näin pitkä koulutus oli perinpohjainen ja antoi hyvät opit opettaa laajasti erilaisia hengitysharjoituksia, ohjata erilaisia meditaatioharjoituksia ja turvallisesti opettaa ja ohjata asana-harjoitusta. 

Syksyllä 2022 valmistuin yin-joogan opettajaksi. Ohjaamani Yin-jooga perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja viiden elementin teoriaan. 

Jatkoin kiinalaisen lääketieteen ja Yin-jooga opintoja edelleen ja syksyllä 2023 valmistuin MediYin-joogaterapeutiksi ja sain RYT 150h-sertifioinnin. Koulutuksessa käytiin laajasti läpi viiden elementin teoriaa, miten vuorokauden aika tai vuodenaika vaikuttaa kehossa, meridiaaneissa ja sitä kautta eri elimissä. Koulutus sisälsi myös akupainantaa, meridiaanien anatomisia sijainteja, eteerisiä öljyjä ja Gua Sha-hoidon tekemistä.

Yksilöllisessä joogaterapiassa etsin jokaiselle ihmiselle juuri hänelle sopivat harjoiteet ja ne voivat olla asanaa, Pranayamaa tai vaikka tiettyjen akupisteiden aktivointia. 

Ryhmäterapia voi keskittyä vaikka unettomuuden hoitoon tai vaikkapa stressin purkuun.

VIJNANA-JOOGA

Vijnana-jooga perustuu vanhoihin joogaperinteisiin ja siinä on paljon samaa Sri Krisnamacharyan, Pattabi Joisin, B.K.S. Iyengarin ja T.K.V. Desikacharin opetusten kanssa. Vijnana-joogan erottaa muista joogasuuntauksista mielestäni sen kokonaisvaltaisuus. Jokaiseen joogatuntiin sisältyy Just sitting -meditaatioharjoitusta, erilaisia hengitysharjoituksia ja fyysisempi asentoihin perustuva asanaharjoitus. Nämä kaikki kudotaan yhteen tuntiin sopivalla joogafilosofian teemalla. 

Vijnana-joogan pääopettaja on israelilainen Orit Sen-Gupta, joka on vanhojen joogatekstien perusteella kehittänyt Seitsemän perusperiaatetta, jotka myös sisältyvät olennaisena osana jokaiseen Vijnana-joogatuntiin. Nämä perusperiaatteet ovat: 

  • Rentoutunut keho – Rauhallisella ja rennolla keholla tekeminen on orgaanista ja elävää
  • Mielen hiljentäminen – Kun mieli on keskittynyt, niin ajatukset on helpompi pitää kasassa
  • Intention vahvistaminen – Mikä on harjoituksen tarkoitus, asanan, meditaation tai hengityksen
  • Juurruttaminen – Yhteys maahan nostaa koko kehoa ylöspäin ja hakee voimaan maan voimasta
  • Yhteys – kun oikea käsi tietää miten vasen jalka tekee koko tekeminen on kokonaisvaltaista ja hallittua
  • Hengitys – Hengittäminen on kaiken A ja O, hengittäminen antaa voimaa tai rauhoittaa. Ilman hengitystä ei ole mitään!
  • Laajentuminen ja pidentyminen – Kun keho laajenee koko tilaan, niin se antaa myös mielelle tilaa
 

YIN-JOOGA

Yin-jooga perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja viiden elementin teoriaan. Kiinalainen lääketiede uskoo, että ihmisen keho ja mieli ovat koko ajan yhteydessä toisiinsa ja ihmistä pitää hoitaa kokonaisuutena. Jos ihminen sairastuu tai kokee huonoa oloa, se voi johtua tukoksista energiakanavissa eli meridiaaneissa. Yin-joogalla voimme aktivoida kehon lihaskalvoja eli faskiakalvoja ja saada samalla kehoon liikkuvuutta ja elastisuutta. Toistensa suhteen hyvin liikkuvat faskiakalvot suojaavat kehoa loukkaantumisilta ja voivat lisätä nopeus- ja  nopeus-voimalajeissa suorituskykyä jopa 20 %.
Olemme asanoissa pitkiä aikoja 2 – 6 minuuttia, eli harjoitus on myös rauhoittava ja meditatiivinen.
Voin yhdistää harjoituksiin Yoga Nidra-harjoituksia eli syvärentoutuksia, joiden jälkeen olosi on kuin uudestisyntynyt!

 
Medi Yin®-JOOGATERAPIA

Medi Yin®-joogaterapia syventää yin-joogaharjoistusta tuomalla siihen joko henkilökohtaisen aspektin tai ryhmän yhteisen tavoitteen. 

Yksilöllinen terapia antaa asiakkaalle ohjelman, jota seuraamalla voidaan auttaa henkilöä tehokkaasti saavuttamaan terapian tavoitteet. Tavoitteet kartoitetaan tarkasti terapian ensimmäisellä kerralla ja ne voivat olla kehollisia tai miellelisiä, esim. lihasjumeja tai sterssiä. Katso Medi Yin®-joogaterapiasta tarkemmin Joogaterapia-osiosta.

Kauttamme voit tilata myös joogatarvikkeita, kuten mattoja, blokkeja tai bolstereit. Klikkaa alla:

VY Diploma
Saimaan Valo 5
Ardha 1
Hylje2
Pincha
medi yin logo
fi
Scroll to Top