Tietoa minusta

Minun tarinani

Minun polkuni työelämään alkoi 1993 fysiikan opiskelijana Turun yliopistossa. Filosofian maisteriksi valmistuin muutaman vuoden pakertamisen jälkeen 1997 opiskelijana pääaineena tähtitiede. Onnistuin saamaan ohjaajakseni australialaisen Chris Flynnin, jonka opastuksella jatkoin väitöskirjan parissa. Gradun aiheena oli ”Dark Matter in Low Surface Brightness Galaxies” ja väitöskirjan ”K dwrafs and the Chemical Evolution of Galaxies”. Se oli aika hyvin ihmiseltä, joka oli käynyt lukiossa lyhyen kemian ja yliopiston peruskurssikin meni ykkösellä läpi. Opiskeluaika oli huikeaa ja se tarjosi haasteita ja palkitsi sopivassa suhteessa.

Jatkoin tähtitieteilijän uraani vielä 3 vuoden Post Doc -ajan verran Kiinassa ja Kanadassa. Tässä kohtaa alkoi kuitenkin katse kääntyä muualle ja päädyin sattumien kautta TYKSin PET Keskukseen fyysikoksi. Tästä alkoi urani terveysteknologian ja kuvantamisen maailmassa.

Vuonna 2006 GE Healthcare rekrytoi minut korporaatiomaailman pyörteisiin. Siellä vastasin isotooppilaitteiden myynnistä ja koulutuksesta Euroopassa ja Pohjoismaissa. Tätä polkua kestikin kauan, 17 vuotta ja tämän oven suljin takanani huhtikussa 2023.

Joogan maailmaan tutustuin yliopistojoogan kautta. Miten se olikin vaikeaa! Minun mielikuvani joogasta lieni aika perinteinen, istumista ja hymisemistä tai jalka niskan taakse. Olihan se sitäkin, mutta niin paljon muutakin! Tapani mukaan syöksyin suoraan syvään päähän ja olinkin sitten joogatunneilla yhtenään! Pranayamat, kriyat, dristit ja monet muut termit tulivat pian tutuiksi. Ekoilla Helsingin joogafestareilla voitin kortin Olotilan tunneille ja tutustuin Vijnana-joogaan. Se tuntui niin omalta, että suoritin siitä kolmivuotisen joogaopettajatutkinnon (800 h) ja valmistuin joogaopeksi tammikuussa keskellä korona-aikaa 2021.

 Koronakurimuksen aikana saimme päähän piston ja muutimme mieheni kanssa Savonlinnaan, ihanaan Moijin kylään Saimaan rannalle.  Emme tunteneet Savonlinnaa entuudestaan tai tienneet ketään paikallista, mutta tänne sitä solahdettiin! Joogaa ohjasin ensin Tanhuvaaran urheiluopistolla ja myöhemmin myös Linnalan opistolla. Nykyään pidän joogaa myös kotona, annan yksityisiä joogatunteja ja pidän retriittejä.

Joogan opiskelua olen myös jatkanut, vuonna 2022 valmistuin yin-joogaopettajaksi ja 2023 MediYin joogaterapeutiksi. Joogaterapian puitteissa tarjoan terapiaa yksilöille ja ryhmille ja teen mm. Guasha-hoitoja.

Tähän kun vielä ynnää innostukseni lintuihin, tähtitieteeseen, luontoon, metsästykseen, haulikkoammuntaan, marttailuun, norppiin, luonnonsuojeluuun ja lions-liikkeeseen niin paketti alkaa olla valmis!

Eli jos haluat joogata Savossa, ota yhteyttä Saimaanvaloon!

Muutamia esimerkkejä tahoista ja järjestöistä missä olen mukana. 

Klikkaa logoja, niin pääset organisaation sivulle suoraan!

fi
Scroll to Top